latinica  ћирилица
07/11/2019 |  13:21 | Аутор: РТРС

Вишковић-Илиопулос: Унаприједити сарадњу у наредном периоду

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио је данас у опроштајну посјету амбасадора Грчке у БиХ Георгиоса Илиопулоса.
Предсједник Владе Српске примио је у опроштајну посјету амбасадора Грчке у БиХ - Фото: РТРС
Предсједник Владе Српске примио је у опроштајну посјету амбасадора Грчке у БиХФото: РТРС

Током састанка размијењена су мишљења о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, уз осврт на заједничке активности Републике Српске и Грчке у претходном периоду - наведено је у саопштењу Бироа за односе са јавношћу.

Саговорници су оцијенили досадашњу сарадњу успјешном и изразили увјерење да ће се сарадња у наредном периоду унаприједити, а нарочито кроз пројекте у области економије, привреде, туризма и културе.

Премијер Вишковић упознао је амбасадора Илиопулоса са мјерама које проводи Влада Републике Српске с циљем унапређења привредног амбијената, привлачења инвестиција и подизања животног стандарда грађана.

Разговарајући о политичким темама, истакнута је потреба да у што скоријем року дође до формирања Савјета министара БиХ како би се покренули заустављени реформски процеси, важни инфраструктурни и привредни пројекти, али и процеси у оквиру европских интеграција.

Предсједник Владе Републике Српске захвалио се амбасадору Грчке у БиХ за сарадњу и ангажовање током мандата и пожелио му пуно успјеха у будућем раду.