latinica  ћирилица
05/11/2019 |  15:50 ⇒ 19:00 | Аутор: СРНА

Представљање потенцијала Српске на Сајму туризма у Солуну

Туристичка организација Републике Српске представиће туристичке потенцијале Српске посјетиоцима Сајма туризма "Филоксенија" у Солуну, који ће бити одржан од петка до недјеље, од 8. до 10 новембра.
Промоција Републике Српске у Солуну - Фото: РТРС
Промоција Републике Српске у СолунуФото: РТРС

Директорка Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић рекла је Срни да ће фокус понуде бити на промоцији зимске туристичке сезоне, те да су поводом тога брендирани аутобуси и трамваји у Солуну.

- Циљ нам је да Грцима понудимо оно што они немају, а то је активни туризам - рафтинг, скијање и други адреналински спортови, те ће фотографије на градском превозу у Солуну ових дестинација на занимљив начин привући пажњу потенцијалних туриста - рекла је Јовановићева.

Она је навела да ће на штанду Републике Српске на сајму бити припремљена богата понуда туристичких дестинација, производа и занимљивих активности.

- Након свечаног отварања, планирано је да потпишемо споразум о сарадњи са Туристичком организацијом Централне Македоније, док ћемо другог дана Сајма у оквиру туристичког форума, који организују привредне коморе Грчке, Србије и Републике Српске, представити наше дестинације осталим учесницима - рекла је Јовановићева.

Према њеним ријечима, на штанду Републике Серпске своју понуду представиће и туристичке организације из Фоче, Вишеграда и Требиња, као и Олимпијски центар "Јахорина" и Херцеговачка кућа.

Јовановићева је навела да се учешће на овогодишњем сајму реализује у сарадњи са Амбасадом БиХ у Грчкој и Представништвом Републике Српске у овој земљи.