latinica  ћирилица
05/11/2019 |  09:22 | Аутор: СРНА

Зворник: Ухапшено пет пијаних возача

Пет возача, код којих је утврђено присуство алкохола у организму више од 1,5 промила, ухапшено је и задржано до истрежњења, у регионалној акцији појачане контроле учесника у саобраћају која је спроведена од 1. до 3. новембра на подручју Полицијске управе Зворник.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

У овој акцији, од контролисаног 341 учесника у саобраћају, 99 је санкционисано, саопштено је данас из Полицијске управе Зворник.

Од укупног броја контролисаних, 277 учесника је подвргнуто алкотесту, од чега је код 49 возача утврђено присуство алкохола у организму, укључујући и пет ухапшених.

Уз новчане казне, за прекршај присуства алкохола у организму, изречене су и заштитне мјере забране управљања возилом у трајању од 28 мјесеци, као и 72 казнена бода.

Евидентирано је и 50 осталих прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја.

С циљем повећања степена безбједности саобраћаја на подручју Полицијске управе Зворник и у наредном периоду биће спроведене сличне акције, најављено је из те полицијске управе.

Полицијска управа Зворник апелује да возачи поштују законске одредбе, прилагођавају вожњу условима на путу, да не управљају возилом под дејством алкохола и тако заштите себе, али и друге учеснике у саобраћају.