latinica  ћирилица
02/11/2019 |  21:12 | Аутор: АТВ

Теслић: Медицинари одговорили на оптужбе СДС-а

Копију својих диплома, медицински техничари из теслићког Дома здравља, залијепили су на врата просторија локалног СДС-а. Кажу, то је њихов одговор на низ неистина које је, како тврде, општински одбор СДС изнио о запосленим у Дому здравља на својој званичној страници.
Теслић: Дом здравља  (Фото:tesliconline.com) -
Теслић: Дом здравља (Фото:tesliconline.com)

Милица Станишић поручује да није тачно да је приучена медицинска сестра. Каже да је редовно завршила Средњу медицинску школу у Добоју.

- Прозвали су да сам приучена медицинска сестра јер сам раније радила као конобарица. Покушавала сам да се запослим одмах послије завршеног стручног испита 2017. године, али тадашња власт ме није примила и зато сам морала да радим као конобарица. То нека буде њихова срамота, а не моја - изјавила је Станишићева.

У СДС-у данас "повлаче ручну". Јуче су изнијели неистине о радницима и руководству теслићког Дома здравља и поједине назвали приученим медицинским сестрама. Након што су медицинари дипломе данас јавно дали на увид, СДС-овци не коментаришу много.

- Нема потребе да то коментаришем. Онај ко се осјетио прозваним нек ради шта год хоће. Имају и надлежни органи, ако хоће нек туже, није никакав проблем. А, то што су урадили, урадили су. Вјерујте, ја нисам упознат, али ево видјећемо - рекао је Милан Касаповић, предсједник ОО СДС Теслић.

Реаговали су и Млади социјалдемократи. Кажу да је недопустиво омаловажавање здравствених радника, који се боре за егзистенцију.

- Овдје није питање било које странке и било које политичке орјентације, ово је подршка здравственим радницима. Овдје нико није преквалификован ни доквалификован. Ово су људи који су завршили Средњу медицинску школу у Добоју, који вриједе и требају овом граду - сматра Предраг Девић, предсједник МСД Теслић.

Наводе СДС-а демантује и новоизабрано руководство Дома здравља. Поручују да оштро осуђују мијешање политике у рад те здравствене установе и злоупотребу младих људи у дневнополитичке сврхе. Додају и да није тачно, како су у СДС-у навели, да је у Дому здравља отпуштено седам радника, већ је ријеч о истеку уговора.