latinica  ћирилица
21/10/2019 |  20:35 ⇒ 23:14 | Аутор: СРНА

Осуђени за тешко убиство Зоран Пантић жели обнову процеса

Зоран Пантић, чија је екстрадиција из Швајцарске у Републику Српску у току, намјерава да покрене обнову поступка за тешко убиство, за шта је прије 25 година осуђен на 12 година и 10 мјесеци затвора, рекао је Срни адвокат Миодраг Стојановић.
Правосуђе - Фото: илустрација
ПравосуђеФото: илустрација

- Пантић намјерава да поднесе захтјев за обнову процеса, тврдећи да није учествовао у том убиству и да је то признао под батинама, те да тражи да му се у обновљеном поступку омогући да каже своје мишљење - рекао је Стојановић који је данас добио Пантићево писмо упућено 17. октобра из Швајцарске, у којем је најавио екстрадицију за 18. октобар.

Он у писму моли Стојановића да му, када дође у Бијељину, помогне око проналаска адвоката, пошто га Стојановић након 24 године бијега и повратка у бијељински затвор не може бранити - јер му је он прије 25 година судио, огласио кривим за тешко убиство и осудио на дугогодишњу казну затвора.

Адвокат подсјећа да је Пантић отишао на издржавање казне, побјегао из затвора, напустио земљу и нестао.

Пресуда Пантићу је правоснажна, истиче Стојановић, па ће наставити да издржава казну.

- Филмска је прича о томе како је побјегао, дошао до Швајцарске и промијенио идентитет, изиграо власти Швајцарске, оженио њихову држављанку и добио швајцарско презиме, држављанство, двије кћерке и унуче - каже Стојановић, што је Пантић навео у писму.

До 19.00 часова Пантић још није стигао у Казнено-поправни завод у Бијељини.

Зоран Пантић осуђен је за убиство шесточлане породице Исић из Теслића.

Прије 24 године побјегао је из затвора у Бијељини, ухапшен је у Швајцарској, а екстрадиција у затвор у Бијељини је у току.