latinica  ћирилица
16/10/2019 |  15:50 ⇒ 19:48 | Аутор: СРНА

Давидовић: Ускоро јавне расправе о радној верзији нацрта закона о спорту

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић изјавила је данас у Источном Сарајеву да је припремљена радна верзија нацрта закона о спорту и да ће посебна пажња бити усмјерена на финансирање спортских савеза и клубова.
Давидовићева посјетила Академију спорта "Славија" у Источном Новом Сарајеву - Фото: СРНА
Давидовићева посјетила Академију спорта "Славија" у Источном Новом СарајевуФото: СРНА

- Ускоро ће и сви заинтересовани за ову област у Источном Сарајеву имати прилику да се укључе у стручну расправу и дају конкретне приједлоге да бисмо имали добар текст закона. Ту нећемо завршити посао, бићемо у свим регијима у Српској прије него што закон буде пред народним посланицима - истакла је Давидовићева, која је данас посјетила Академију спорта "Славија" у Источном Новом Сарајеву.

Она је напоменула да Фудбалски клуб "Славија" има дугогодишњу традицију, а Академија спорта "Славија" окупља велики број дјеце, што је Министарству јако важно.

Директор Академије спорта "Славија" Душко Петровић захвалио је Давидовићевој за посјету, те додао да је ово прилика да је упознају са историјом клуба, резултатима, али и проблемима са којима се суочавају.

- Око 170 до 180 дјеце редовно тренира, имамо у свим узрасним категоријама селекције, али као и већина клубова имамо и доста проблема. Наша је обавеза да што више младих људи привучемо у клуб, да долазе на спорстке терене и да се баве спортом - истакао је Петровић и додао да је неопходна подршка свих нивоа власти.

Замјеник начелника општине Источно Ново Сарајево Слободан Пајић истакао је да је ова посјета значајна и да никада није на одмет разговарати о спорту и његовом развоју и унапређењу.

- Општина пружа подршку спортским клубовима, што је и наша обавеза и увијек се трудимо да што је могуће више средстава усмјеримо према спорту и култури. Тако ћемо наставити и даље, а надамо се да ће закон о спорту дати нека повољнија рјешења - истакао је Пајић.