latinica  ћирилица
16/10/2019 |  13:12 | Аутор: СРНА

Шпирић: Умјесто што диктира, Изетбеговићу би било боље да уђе у компромис

Замјеник предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Никола Шпирић оцијенио је данас да би било боље да лидер СДА Бакир Изетбеговић, умјесто што диктира како ће се понашати ентитет, уђе у компромис о формирању Савјета министара.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

Шпирић је рекао да није добро нити у складу са здравим политичким начелима да Изетбеговић диктира како ће се понашати ентитет.

- Много је боље да води рачуна о БиХ, да уђе у компромис како би дошло до формирања Савјета министара и како би БиХ чинила оно што је интерес свих грађана који живе у њој - рекао је Шпирић новинарима у Београду гдје са замјеником предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Небојшом Радмановићем учествује на засједању Скупштине Интерпарламентарне уније.

Он сматра да тренутна ситуација пријети да угрози институције БиХ.

- Нажалост, ситуацију којој се сада налази БиХ пријети да угрози институције БиХ. Изетбеговић би требало да посвети пажњу томе, а не ентетету - рекао је Шпирић.

Изетбеговић је раније данас изјавио да ће ствари у БиХ бити статус кво /статус qуо - непромијењене/ све док СНСД не одлучи прихватити да ентитет не може командовати БиХ, те да се не може начети или растурити уставноправни конструкт БиХ.