latinica  ћирилица
13/10/2019 |  13:28 ⇒ 19:56 | Аутор: СРНА

Југовић: Открити јавности сазнања о случају пријетећих СМС порука

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је данас да је затражио од Полицијске управе Источно Сарајево да јавности предочи сва званична сазнања о случају пријетећих СМС порука које је добијао и саопшти у којој је фази њихово расвјетљавање.
Бошко Југовић, начелник општине Пале - Фото: РТРС
Бошко Југовић, начелник општине ПалеФото: РТРС

- Од Полицијске управе инсистирам да се открије починилац и да кажу код ког поступајућег тужиоца се налази предмет. Лица која су то починила су идентификована, а ја тражим и да се открије њихов идентитет - рекао је Југовић на конференцији за новинаре.

Он истиче да ће, без обзира да ли ће бити основа да се покрене кривична пријава, покренути приватну тужбу против тих лица, јер постоји основана сумња да су се нека од њих налазила на листи СДС-а за одборнике.

Реагујући на разне спекулације које, како је рекао, креирају и подгријавају представници опозиције, првенствено СДС-а, беспотребно дижући тензије и уносећи немир међу грађане, Југовић је поручио да "неће дозволити да од њега криминалца праве лица која су ову општину оставили у провалији са два милиона КМ финансијског минуса".

Он каже да је претходне двије године био изложен пријетећим порукама и да су полицијски службеници, сходно својој процјени, у одређеном периоду пружали заштиту њему и његовој породици.

- С обзиром да се опозициони "политички мајстори", који нису компетентни нити имају увид у званична сазнања, сада труде да мене и друге који су били изложени пријетњама представе као манипулатора који је, тобож, сам себи пријетио, од ПУ Источно Сарајево и надлежног тужилаштва очекујем да без одлагања јавно саопште релевантне чињенице о цијелом случају - рекао је Југовић.

Он наводи да су га сталне замјене теза и приче о поштовању закона од оних који су се вишеструко огријешили о закон и под лупом су истражних органа, опредијелиле да реагује на овај начин.

Југовић каже да је увјерен да велика већина грађана Пала јасно може да препозна да су "агресивни медијски наступи овдашње опозиције тек најобичнији спин којим се пажња јавности жели усмјерити у правцу који је супротан од суштинског напретка ове средине на свим пољима".

Он истиче да грађани Пала нису заборавили ни коме је пријећено, ни чијим политичким представницима су паљена возила, те изразио увјерење да ће то ускоро званично објелоданити они који су за то надлежни.

Југовић каже да су "актуелни опозициони `заштитиници закона` иза себе оставили пустош и милионску провалију у општинском буџету, као и низ других `репова` и проблема, са којима се актуелна општина управа борила и изборила како би локалну заједницу вратила у ред изразито развијених општина".

Напомињући да је општинска управа уложила у 31 инвестициони објекат, од којих су неки капитални, Југовић је рекао да се нада да грађани нису заборавили на одлагање опасног отпада и свакодневни дим са градске депоније, јер је то потврда да су одржали ријеч и још на почетку мандата ријешили тај проблем.

- Реконструисали смо на десетине улица, уљепшали зграду општинске управе, учествовали у развоју Јахорине, обновили спомен-обиљежја из Одбрамбено-отаџбинског рата, помогли пољопривреднике и предузетнике, спортисте и студенте, раднике у образовању и култури, велики број грађана по појединачним захтјевима...- рекао је Југовиић.

Он је изразио увјерење да су урадили добар посао и да их никакви спинови неће успорити и зауставити у настојањима да буду још бољи и ураде још више за Пале и грађане ове локалне заједнице.

- А опозиционим "доброчинитељима" и "брижним чуварима" транспарентности и законитости, а и народних пара, поручујемо да грађанима, за почетак, објасне на који начин, по којој процедури, на основу којих критеријума, од чијег новца и за какве потребе је купљена донедавно комерцијална ОСМ ТВ, како се затвара финансијска конструкција од 600.000 КМ за колико је, наводно, Град Источно Сарајево купио ову телевизију - рекао је Југовић.

Он каже да се у случају разрјешења директора Културно-спортског центра Пале, што је посљедње наводно безакоње које му спочитавају локални прваци СДС-а, руководио јасном процедуром која упућује на то да то није питање које рјешава Управни одбор, већ Скупштина општине Пале.