latinica  ћирилица
08/10/2019 |  18:56 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Касарна Сарица од данас у власништву општине Лакташи

Дио објеката и земљиште бивше касарне Сарица у Трну од данас су у власништву општине Лакташи.

У згради некадашње Специјалне јединице полиције смјештена је станица полиције Трн, а мјесна заједница Трн планира изградњу вртића и пословног инкубатора.

Након што је општина Лакташи власништво над земљиштем у Залужанима пренијела на МУП, министарство је власништво на око два хектара земљишта некадашње касарне Сарица пренијело на општину Лакташи. У некадашњој згради Специјалне антитерористичке јединице смјештена је Станична полиција Трн, а МУП ће и даље користити један дио објеката за своје намјене.

- Половина касарне је већ преграђена оградом. Остају овдје објекти који ће бити кориштени као депозити и за смјештај одређених возила одузетих у процесу, али и остали архив и друге ствари о којима не могу детаљније да вам причам - рекао је Драган Лукач, министар унутрашњих послова Републике Српске.

У општини Лакташи истичу да су приоритети изградња вртића, амбуланте, друштвеног дома мјесне заједнице Трн. Кандидован је и пројекат прекограничне сарадње с Хрватском и Црном Гором, изградња пословног инкубатора од 1000 квадратних метара за развој малих бизниса и обуку оператера за рад на ЦНЦ машинама и 3Д принтерима.

- Нама је то значајно зато што је Трн највећа мјесна заједница. У Трну су доста скупе некретнине и нема државног земљишта које би могли искориститти за неке садржаје, и ово ће нам добро доћи да дорадимо дрштвене просторије, првенствено намијењене образовању - истакао је Ранко Карапетровић, начелник општине Лакташи.

Уклањањем рампе на улазу некадашње касарне Сарица омогућена је и боља саобраћајна повезаност мјесне заједнице Трн. Интерес за овај дио земљишта је показала и Српска православна црква.

Повезане вијести:

Извршена примопредаја бивше касарне Сарица