latinica  ћирилица
07/10/2019 |  14:31 ⇒ 14:47 | Аутор: СРНА

"Заједнички дјеловати на стварању бољег пословног амбијента"

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић и представници Занатско–предузетничке коморе сагласили су се да је сарадња Министарства и Коморе предуслов за рјешавање проблема пословања предузетника, те да ће заједно уз конструктивне приједлоге, усмјерити дјеловање на стварање бољег пословног и привредног амбијента.
Вјекослав Петричевић и представници Занатско-предузетничке коморе - Фото: СРНА
Вјекослав Петричевић и представници Занатско-предузетничке комореФото: СРНА

На данашњем састанку Петричевића и представника Коморе које је предводио предсједник Коморе Лазо Шешић, разговарано је о могућности побољшања уписне политике у средњим школама које имају директну везу са пословном заједницом.

Било је ријечи и о оптерећењима разним наметима на рад предузетника, те проблему у вези са остваривањем права на накнаду у вријеме кориштења боловања самосталних предузетника, саопштено је из Министарства привреде и предузетништва Српске.

Петричевић је рекао да је веома важно што се сарадња наставља и да је од почетка мандата опредијељен да заступа интересе пословне заједнице, те да ће настојати континуираним радом да допринесе остваривању њихових циљева.

Након састанка, Петричевић је са сарадницима посјетио погон самосталног предузетника "Меснице код Лазе" у бањалучком насељу Горња Пискавица.