latinica  ћирилица
03/10/2019 |  14:20 ⇒ 14:27 | Аутор: СРНА

На Илиџи пронађена 53 мигранта без докумената

Припадници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево у сарадњи са Службом за послове са странцима пронашли су на подручју општине Илиџа 53 мигранта афро-азијског поријекла без идентификационих докумената.
Мигранти - Фото: ТАНЈУГ
МигрантиФото: ТАНЈУГ

У јучерањој акцији хуманог смјештаја миграната, која је спроведена од 17.30 до 20.30 часова, 50 миграната је превезено у Теренску канцеларију за послове са странцима у круг Прихватног имиграционог центра "Ушивак", док су три лица предата у даљу надлежност Служби за послове са странцима у Имиграциони центар у Источном Сарајеву, саопштено је из МУП-а Кантона Сарајево.

- Планиране мјере и радње спроведене су с циљем спречавања и санкционисања свих облика незаконитог понашања, те боравка на отвореном и јавном простору и импровизованим смјештајима - истиче се у саопштењу.

Из МУП-а Кантона Сарајево наводе да су полицијски службеници извршили преглед центра "Ушивак", те да нису пронађени предмети који би могли бити доведени у везу са извршењем кривичних дјела.

У оквиру наведене активности за два лица су пронађени докази о њиховом боравку у сусједној земљи и начину уласка у БиХ, те су им изречене мјере протјеривања из БиХ и стављени су под надзор у Имиграциони центар до њиховог удаљења из БиХ.

Полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево наставиће са овим активностима, наводи се у саопштењу.