latinica  ћирилица
03/10/2019 |  09:56 | Аутор: СРНА

Ђурић: Масовни излазак на изборе обезбиједиће присуство државе на Космету

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић најавио је да ће Београд међународним институцијама пријавити покушај дискриминације Срба у предизборној кампањи на Космету.
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић) - Фото: ТАНЈУГ
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић)Фото: ТАНЈУГ

Он је подсјетио да је ОЕБС наговијестио да не може у пуној мјери учествовати у надгледању изборног процеса на Косову и Метохији.

- Срби се суочавају са голом и бруталном дискриминацијом, а једини начин да је победимо је масован одзив - рекао је Ђурић за РТС.

Он је истакао да ће масивним изласком на биралишта у недјељу, 6. октобра, бити заштићени српски национални и државни интереси на Космету.

- Позивам све грађане Косова и Метохије који су у бирачком списку, без обзира на то какве документе имају, да се одазову и упркос притисцима и забранама албанске стране, покушају да остваре своје бирачко право - рекао је Ђурић.

Он је поручио Србима да на ванредним парламентарним изборима 6. октобра треба да се "види масовност".

- Ако буде 10 од 10 српских посланика, неће моћи да буде формирана покрајинска влада без гласова Срба, а српски глас ће бити гласнији - рекао је Ђурић.

Према његовим ријечима, од резултата избора зависи колико ће Београд кроз покрајинске институције моћи да заштити Србе, али и Горанце, Роме, Бошњаке и друге који Србију сматрају својом државом.