latinica  ћирилица
17/09/2019 |  16:04 | Аутор: СРНА

Умичевић: Убрзати рјешавање тужбе против Рукометног савеза ФБиХ

Управни одбор Рукометног савеза БиХ донио је одлуку да Рукометни савез Републике Српске на шест мјесеци преузме неке његове обавезе како би био деблокиран рад канцеларије тог савеза.
Маринко Умичевић (фото:blmojgrad.com) -
Маринко Умичевић (фото:blmojgrad.com)

Предсједник Рукометног савеза БиХ Маринко Умичевић рекао је Срни да је Управни одбор, на јучерашњој сједници одржаној у Сарајеву, одлучио да затражи пријем код предсједника Високог судског и тужилачког савјета БиХ Милана Тегелтије на којем би било разговарано о убрзавању рјешавања тужбе против Рукометног савеза ФБиХ у вези са старим милионским дугом који Рукометни савез БиХ не признаје.
 

-Тражићемо и да се Рукометном савезу БиХ додијели идентификациони број и да коначно почнемо да радимо као други савез - рекао је Умичевић.

Према његовим ријечима, на сједници су донесене пропозиције и друге одлуке у вези са премијерлигашким такмичењима у мушкој и женској конкуренцији, која почињу у суботу, 21. септембра.

Умичевић је рекао и да ће поново бити затражен пријем код министра цивилних послова у Савјету министара у техничком мандату Адила Османовића, јер без помоћи друштва репрезентација неће моћи да путује на Европско првенство. 

- Ако Савјету министара није стало да рукометна репрезентација БиХ учествује на Европском првенству, онда ће они за то преузети одговорност - нагласио је Умичевић.

Умичевић је рекао и да делегати из Српске у Рукометном савезу БиХ траже да се прво закажу ентитетске скупштине савеза како би могла бити заказана редовна скупштина Рукометног савеза БиХ на којој би биле затражене измјене Статута које су на штету Српске.

Он је рекао и да би на тој сједници било тражено да у Статут буде унесена судијска организација БиХ која сада ради нелегално, као и да буде основано удружење премијерлигаша.

Умичевић је навео да ће бити предложено и увођење функције спортског директора у Рукометном савезу БиХ, те да то буде неко из Републике Српске.

Он је рекао да делегати из Српске у Рукометном савезу БиХ достојно заступају интересе Српске и Рукометног савеза Републике Српске. 

- Прва лига Српске неће бити угашена, а Рукометни савез Српске ове године у омладинској школи има 60 клубова што представља наш залог за будућност - нагласио је Умичевић.