latinica  ћирилица
15/09/2019 |  11:05 ⇒ 12:24 | Аутор: РТРС

Милићи: Уређење фасада и кровова стамбених зграда

У Милићима је почело уређење фасада и кровова стамбених зграда у оквиру заједничког пројекта општине и заједница етажних власника. Предвиђено је да буду уређене четири стамбене зграде, након чега ће и центар града добити љепши изглед.

Захваљујући пројекту и сарадњи локалне управе и станара, четири старе зграде у Улици солунских јунака и Улици Војина Савића у центру Милића добиће нови изглед и уређену фасаду, а три зграде и нови кров. Грађани задовољни што ће зградама бити враћен стари сјај и што ће град бити уређен.

Вриједност пројекта је 77 хиљада марака, локална управа издвојила је 40 хиљада, заједнице етажних власника 25, а 12 хиљада компаније "Боксит" и "Милекс".

- Ми смо прије три године донијели правилник, односно одлуку да уљепшавамо град. Мислим да је ова акција битна и да ћемо је наставити и у наредним годинама и видјећемо у складу са могућностима да издвојимо и већа средства како би што боље и што љепше изгледао наш град - rekao je Момир Лазаревић начелник општине Милићи.

Уређење фасада требало би да буде завршено у наредних петнаестак дана, а што се тиче замјене кровне конструкције - до краја године.