latinica  ћирилица
15/09/2019 |  09:18 ⇒ 12:31 | Аутор: РТРС

Шамац: Новоизграђени вртић похађа 56 малишана

Изградња и опремање вртића, вриједног 450 хиљада марака, заједнички је пројекат Владе Републике Српске и Општине Шамац.

Новоизграђени вртић у Обудовцу похађа 56 малишана из тог и сусједних села.

Вртић је изграђен по свим педагошким стандардима, модеран је и функционалан. Одмах на почетку рада, сви капацитети вртића били су попуњени, тражило се мјесто више.

- Капацитет је неких 48 дјеце, а с обзиром да смо ми добили одобрење од општине за повећање капацитета за 20% значи ми сада те норме задовољавамо, значи имамо и преко тог броја уписане дјеце - рекла је Маријана Дујковић директорка Предшколске установе Радост Шамац.

Иницијативу за изградњу вртића покренули су родитељи, а подршка за реализацију стигла је кроз пројекат који је Општина кандидовала код Владе Републике Српске.

- Значи много, значи и због саме социјализације дјеце, а с друге стране и због времена у којем живимо. То је једноставно потреба мјештана Обудовца и других околних мјеста - сматра Драган Митровић родитељ.

У новоотвореном вртићу посао су добиле четири васпитачице, куварица, спремачица и домар.

- Адаптација још увијек траје. Дјеца се полако навикавају као и ми, поготово ми којима је ово прво радно мјесто и који смо добили прилику за ново запослење, остварење снова након факултета и школовања - нагласила је Славица Јосић васпитачица.

Вртић у Обудовцу организациона је јединица предшколске установе "Радост" Шамац. И капацитети вртића у Шамцу су попуњени, дневни боравак организован је за стотину дјеце у четири васпитне групе и јаслицама.