latinica  ћирилица
06/09/2019 |  08:00 ⇒ 09:42 | Аутор: Б92

Серена без милости, стигла Крис Еверт и ушла у ново финале

Серена Вилијамс је по јубиларни десети пут у финалу УС Опена.

Искусна Американка, која ће ускоро напунити 38 година, одиграла је сјајно у полуфиналу против Украјинке Јелине Свотолине. Серена је послије 71 минута игре побиједила са 6:3, 6:1.

Оно што је импресивно је то да јој је ово била 101. победа на овом турниру, чиме је изједначила рекорд Крис Еверт и сада јој се пружа велика прилика да освоји дуго чекану 24. титулу и изједначи рекорд Маргарет Корт.

Такође, уколико побиједи у суботу, биће јој то седми УС Опен трофеј чиме би престигла Евертову.

Успут, успјела је да обори још један рекорд, она је играчица са највећим размаком између првог и последњег финала, рекорд сада износи 19 година и 362 дана.

Почетак меча није наговјештавао тако убједљиву победу Вилијамсове, пошто су прва два гема трајала укупно 16 минута.

Американка је успјела да се извуче, у почетном гему је неутралисала три брејк лопте, а потом исто толико и у петом гему. Претходно је у маратонском другом гему успјела да начини брејк и поведе са 2:0.

Послије тога све је лакше ишло за Серену. Добила је почетни сет са 6:3, а онда додатно појачала гас у другом сету у којем је начинила три брејка, у трећем, петом и коначно посљедњем, седмом гему.

Статистички, била је доминантна у свим елементима, 34-7 у винерима довољно говори како је меч ишао, а Вилијамсова је у овом дуелу била успјешна и на мрежи.

- Шта сам то вечерас радила?, Упс, играла сам сервис-волеј! Не брините, нећу више покушавати - насмијала се Вилијамсова послије меча у интервјуу на терену.

- Хвала овој дивној публици, невјероватно је играти са оваквом подршком - додала је прошлогодишња финалисткиња.

Серена ће у борби за титулу играти са побједницом меча између Бјанке Андрееску и Белинде Бенчић.