latinica  ћирилица
23/08/2019 |  14:53 | Аутор: СРНА

Ђурић: Приштинско правосуђе - оруђе за антиправни линч Срба

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић оцијенио је да је расписивање локалне потјернице за потпредсједником Српске листе Миланом Радоичићем посљедњи у серији притисака на српски народ на Космету и покушај да се политички делегитимизује Српска листа, чије је дјеловање највећи трн у оку приштинских сепаратиста.
Марко Ђурић (Фото: Зоран Жестић) - Фото: ТАНЈУГ
Марко Ђурић (Фото: Зоран Жестић)Фото: ТАНЈУГ

- Чињеница да је та информација објелодањена на дан расписивања ванредних избора на Косову и Метохији даће тон читавој предизборној кампањи, која ће очигледно бити такмичење албанских политичких актера у шовинизму и мржњи према Србима - рекао је Ђурић.

Он је указао да правосуђе самопроглашеног Косова, умјесто да се бави сузбијањем вјерског екстремизма и деконструкцијом албанских криминалних кланова, једва чека да по наредби приштинских криминалних босова на себе преузме улогу палице за политичко разрачунавање, саопштено је из Канцеларије.

Ђурић је истакао да је приштинско правосуђе "још једном на најфлагрантнији начин показало да је инструмент у рукама албанских политичких и криминалних структура и оруђе за антиправни линч Срба".

- Срби на Косову и Метохији ће, увјерен сам, и у предстојећем периоду, без обзира на све диверзије Приштине, остати лојални држави Србији и подржавати Српску листу као најистрајнијег гаранта одбране српских државних и националних интереса у нашој јужној покрајини - закључио је Ђурић.

Основни суд у Приштини издао је локалну потјерницу за Миланом Радоичићем на основу захтјева Специјалног тужилаштва Косова због основа сумње да је починио кривично дјело учешће или организовање криминалне групе.