latinica  ћирилица
23/08/2019 |  13:45 ⇒ 16:59 | Аутор: РТРС

Због убиства Дамира Остојића ухапшен Милош Обрадов

Припадници МУП-а Кантона Сарајево ухапсили су на захтјев МУП-а Републике Српске Милоша Обрадова, који се доводи у вези са убиством Дамира Остојића и покушајем убиства његове супруге Сандре Јошић, потврђено је за РТРС.
Убиство у Бањалуци - Фото: РТРС
Убиство у БањалуциФото: РТРС

Припадници МУП-а Српске преузеће ухапшеног, одакле ће бити спроведен у Управу за тешки и организовани криминалитет на криминалистичку обраду.

Обрадов је пуштен из притвора у којем је био због истраге убиства сарајевских полицајаца, а одмах након пуштања из притвора ухапсили су га припадници МУП-а Кантона Сарајево.

Подсјећамо, осумњиченом за убиство Остојића и покушај убиства његове супруге, Срђану Трифковићу 25. јула одређен је једномјесечни притвор. Трифковић је уложио жалбу, али је она одбијена.

Дамир Остојић је убијен 5. септембра прошле године у Козарској улици у бањалучком насељу Кочићев вијенац, када је убица у њега и супругу, који су наишли у теренцу, испалио рафал.

Неколико дана након злочина полиција је у Пискавици надомак Бањалуке пронашла запаљен аутомобил и у њему аутоматску пушку, кориштену у убиству.

Истрагом је утврђено да је то возило мјесец и по дана прије проналаска украдено у Сарајеву.