latinica  ћирилица
23/08/2019 |  07:40 ⇒ 07:40 | Аутор: СРНА

Сутра Весели дани српске дијаспоре Словеније

Традиционална међународна културно-умјетничка манифестација Весели дани српске дијаспоре Словеније, почеће сутра у Љубљани, потврдио је предсједник Савеза српске дијаспоре Словеније Саша Гајић.

Манифестација ће трајати два дана.

Сутра од 13.30 часова у црквеном дворишту Цркве Ћирила и Метода у Љубљани наступиће различита друштва и појединци из Словеније, Македоније, Хрватске, Њемачке, Србије и БиХ.

- Позивамо све који желе да гледају или учествују да нам се придруже, јер тиме доказујемо да наша српска култура није заборављена - рекао је Гајић.

Он је додао да ће у програму наступити културно-умјетничка друштва Радост из Теслића, Врело из Бујановца, српско-културно-хуманитарна друштва Просвјета из Слатине и Просвета из Загреба, Културно друштво Вретено из Ријеке, Српски-културни клуб Вихор из Дервенте, те српска-културна друштва Словеније "Стеван Синђелић", Косовка девојка и Обилић и Удружење српских књижевника из Словеније.

У недјељу, 25. августа, од 10.00 часова биће уприличен дефиле до Прешерновог трга, након чега ће бити одржана промоција књиге "Кључ љубави", аутора Саше Гајића.

- У богатом културно-умјетничком програму биће изабрана Мис културних друштава Балкана и ЕУ, а након тога ће бити организован наступ Драге Нинића - додаје Гајић.

У организацији манифестације, осим Савеза српске дијаспоре Словеније, учествује и Удружење књижевника Словеније.