latinica  ћирилица
19/07/2019 |  18:26 ⇒ 19:08 | Аутор: Агенције

Пол Мекартни пише свој први мјузикл

Мекартни ће у том пројекту сарађивати са драмским писцем Лијем Холом, који је радио на филму и мјузиклу "Били Елиот" и продуцентом у лондонском Вест енду Билом Кенрајтом.
Пол Мекартни - Фото: ФОНЕТ
Пол МекартниФото: ФОНЕТ

Бивши Битлс Пол Мекартни најавио је да пише свој први мјузикл, адаптацију класичног филма "Диван живот" (It's a Wonderful Life).

Мекартни ће у том пројекту сарађивати са драмским писцем Лијем Холом, који је радио на филму и мјузиклу "Били Елиот" и продуцентом Билом Кенрајтом.

Мекартни је рекао да никад није размишљао о томе да пише мјузикл, али послије сусрета са Кенрајтом и Холом прије три године почео је да мисли да би то "могло да буде интересантно и забавно."

Хол је рекао да Мекартнијева "духовитост, емоционално поштење и мелодијска брилијантност доносе сасвим нову дубину и ширину тој класичној причи".

Филм редитеља Франка Капре из 1946. године говори о Џорџу Бејлију, банкару из малог града, коме анђео чувар показује вриједност његовог живота.

Продуценти су саопштили да планирају да мјузикл почне да се приказује крајем 2020. године. Датум и мјесто гдје ће се приказивати нису још објављени.