latinica  ћирилица
15/07/2019 |  12:18 ⇒ 15:20 | Аутор: РТРС

"Орлови" крећу на припреме без Јокића, Богдановића, Бјелице...

Важан НБА пропис спријечиће Ђорђевића да у уводној фази припрема тренира све играче. Због прописа, они смију да тренирају само индивидуално до августа.
Кошаркаши Србије - Фото: РТРС
Кошаркаши СрбијеФото: РТРС

Кошаркашка репрезентација Србије почеће у четвртак припреме за Свјетско првенство у Кини (31. август - 14. септембар) без неколико највећих звеијзда.

Спортски журнал подсјећа, да НБА лига дозвољава својим играчима да проведу само 28 дана на колективним тренинзима, што значи да ће неколико важних играча "орлова" моћи да се придружи тимском раду тек 2. августа, односно два дана прије краја базичних припрема на Копаонику.

Наравно, индивидуални тренинзи се подразумијевају, јер НБА подразумијева да играчи дођу на почетак "кампова" потпуно спремни.

Због овог правила, Ђорђевић у прве двије недјеље рада неће моћи да рачуна на Николу Јокића, Богдана Богдановића, Немању Бјелицу, Бобана Марјановића, а извјесно и на Марка Гудурића, који је пред потписом за Мемфис Гризлис.

На ове НБА играче, Ђорђевић и сарадници моћи ће да рачунају званично тек од 2. августа. Од тада и тече осигурање за НБА асове, тврде упућени у ову проблематику. С обзиром на ранији Ђорђевићев списак, од првог дана припрема селектор ће на тренингу имати Теодосића, Јовића, Мицића, Аврамовића, Симоновића, Лучића, Тодоровића, Мачвана, Бирчевића, Радуљицу и Милутинова.

Прву припремну утакмицу "орлови" ће одиграти 4. августа у Чачку против Борца, а три дана касније ће у Зрењанину играти против Финске. Три дана касније, у Штарк арени на Новом Београду биће одигран дерби Србија - Литванија и то ће бити опроштај "орлова" од домаће публике.

Ђорђевићев тим потом ће гостовати Литванцима у Каунасу, затим ће наступати на Акрополис купу у Атини (против Грчке, Италије и Турске) и то ће бити посљедње провјере у Европу.

Уочи почетка Мундобаскета, "орлови" ће у Кини играти против Италије, Новог Зеланда и Француске.

Извор: мондо.рс