latinica  ћирилица
07/07/2019 |  16:12 ⇒ 20:08 | Аутор: СРНА

Трнинић: Приоритет изградња новог пута Фоча-Тјентиште

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић изјавио је данас да је изградња нове трасе пута од Фоче до Тјентишта један од приоритета Владе Српске у наредном периоду.

- У току је израда генералног пројекта. То је приоритет и надам се да ће тај пут релативно брзо доћи на ред - рекао је Трнинић на Тјентишту, гдје је данас присуствовао традиционалном релију "Сутјеска".

Он је навео да је приоритет и магистрала од Фоче до Шћепан Поља, за коју је пројектна документација завршена, а експропријација, која је у току, како је истакао, иде веома споро.

- Други проблем је непотписивање споразума између БиХ и Црне Горе, којим би се дефинисао гранични прелаз. Нема ништа нејасно - гранични прелаз би био три-четири километра изнад постојећег са новим мостом на Тари, али нажалост још није потписан споразум, јер у Савјету министара још није донесена одлука о финансирању - рекао је Трнинић.

Он је додао да је Европска банка за обнову и и развој спремна да подржи тај пројекат, чија је вриједност око 75 милиона евра.

- Надам се да ћемо најкасније у прољеће идуће године почети са радовима - рекао је Трнинић.