latinica  ћирилица
27/06/2019 |  11:27 ⇒ 22:39 | Аутор: СРНА

Почиње Европско првенство у кошарци за жене

Европско првенство у кошарци за жене, које ове године организују Србија и Летонија, почиње вечерас, а за трофеј најбољег тима на Старом континенту бориће се 16 селекција.
Европско првенство у Летонији и Србији (фото: FIBA) -
Европско првенство у Летонији и Србији (фото: FIBA)

Репрезентација Србије играће у Зрењанину у групи "Д" са селекцијама Бјелорусије, Русије и Белгије, а шампионат отвара вечерас утакмицом са Бјелорусијом у 20.30 часова.

Групна фаза играће се у Нишу, Зрењанину и Риги, док ће завршница бити одржана од 4. до 7. јула у Београду.

Србија ће у групној фази у Зрењанину одиграти и мечеве против Русије сутра, а против Белгије у недјељу, 30. јуна.

Селектор репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је да Србија није фаворит у групи, јер су остали ривали јачи од српског тима.

- Јачина групе, ја то тако гледам, треба да буде огромна мотивација мојим кошаркашицама, не да причају о њој и да кукамо. Моја обавеза, као тренера, јесте да кажем каква је реално ситуација - рекла је она за сајт Кошаркашког савеза Србије.

У репрезентацији Србије су Маја Миљковић, Соња Петровић, Саша Чађо, Невена Јовановић, Јелена Брукс, Дајана Бутулија, Александра Црвендакић, Николина Милић, Драгана Станковић, Александра Станаћев, Ана Дабовић и Маја Шкорић.

У групи "А" су Украјина, Велика Британија, Летонија и Шпанија, у групи "Б" Шведска, Француска, Чешка и Црна Гора, а у групи "Ц" Мађарска, Турска, Италија и Словенија.

Ове године се игра 37. Европско првенство у кошарци за жене, а титулу првака Старог континета брани репрезентација Шпаније.