latinica  ћирилица
19/06/2019 |  21:31 ⇒ 22:17 | Аутор: РТРС

Отворена изложба радова студената Академије и приказан филм "Лица Лафоре" (ФОТО)

У Академији умјетности Универзитета у Бањалуци отворена је 18. завршна изложба радова студената ликовне умјетности. Изложене су слике, графике, цртежи, мозаици, фотографије, те радови из области графичког дизајна.
Изложба, Академија умјетности Бањалука - Фото: РТРС
Изложба, Академија умјетности БањалукаФото: РТРС

Изложбена поставка представља изузетну прилику да студенти први пут јавности представе знање стечено на претходним годинама студија.

Фото: РТРС

Значај годишње изложбе је и у томе што студенти већ тада стичу одређену публику и што та публика има прилику да валоризује њихове радове. Као и сваке године, најбоље студенте наградиће Академија умјетности, али и друге институције, а једна од награда је и самостална изложба.

Фото: РТРС

Ове године изложба има хуманитарни карактер, јер ће средства од продаје репродукција слика, графика и фотографија бити уплаћена за помоћ истраживачком раду на усавршавању лијека за Лафорину болест. Репродукције ће се продавати по симболичној почетној цијени од пет КМ.

Вечерас је на платоу испред Филозофског факултета приказан и документарни филм "Лице Лафоре", аутора Дениса Бојића. Ријеч је о филму који говори о борби бањалучке породице Гајић за проналазак лијека за Лафорину болест.