latinica  ћирилица
19/06/2019 |  20:27 | Аутор: СРНА

Градоначелници са сјевера Космета ступили на дужност

У сјеверној Косовској Митровици, Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу данас су на свечаним сједницама изабрани градоначелници тих општина званично отпочели мандат након побједе на ванредним изборима 19. маја.
Косовска Митровица (Танјуг/Сава Радовановић) - Фото: ТАНЈУГ
Косовска Митровица (Танјуг/Сава Радовановић)Фото: ТАНЈУГ

Заклетве су положили градоначелници Горан Ракић, Вучина Јанковић, Срђан Вуловић и Зоран Тодић.

Ракић је након свечане сједнице рекао новинарима да ће све одлуке које се тичу српског народа доносити, као и увијек, уз консултације са државом Србијом и предсједником Александром Вучићем, а у корист српског народа.

Он је нагласио да ће часно, непристрасно, савјесно и према закону извршавати своју дужност и користити овлашћења као градоначелник општине сјеверна Косовска Митровица да би били обезбијеђени услови за миран живот свих грађана.

Сједници је присуствовало 14 одборника, као и министар администрације локалне самоуправе Адријана Хоџић, представници Европске уније и Кфора, преносе београдски медији.

Резултате ванредних избора за градоначелнике у четири српске општине на сјеверу Косова Централна изборна комисија је потврдила 23. маја.

Избори су расписани након што су градоначелници Звечана, сјеверне Косовске Митровице, Зубиног Потока и Лепосавића крајем новембра поднијели оставке због одлуке владе самопроглашеног Косова о увођењу такса од 100 одсто на робу из Србије.