X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
19/06/2019 |  12:28 ⇒ 19:31 | Извор: СРНА

Донесена наредба о спровођењу истраге против Панџе и Алешевића

Тужилаштво БиХ донијело је наредбу о спровођењу истраге против Марка Панџе и Нермина Алешевића због постојања основа сумње да су починили кривично дјело примање дара или других облика користи и давање дара и других облика користи, а Алешевић и за неовлаштено прислушкивање и тонско снимање.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

Након што је 21. маја јавно објављени снимак на једном интернет порталу, који су пренијели и други портали и медији, проузроковао велико интересовање јавности, Тужилаштво БиХ је хитно предузело низ истражних радњи, са циљем утврђивања свих околности догађаја и особа који се наводе у медијским извјештајима, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У конкретном предмету истраге, провођењем истражних радњи, прикупљени су докази и донесена је наредба о провођењу истраге којом су обухваћени осумњичени Панџа и Алешевић.

У овом предмету саслушан је већи број свједока, међу којима и предсједник Високог судског и тужилачког савјета Милан Тегелтија.

Тужилаштво БиХ наводи да наставља поступак истраге, и о истом предмету ће након доношења тужилачке одлуке, јавност бити информисана.

Тужилаштво БиХ формирало је предмет у оквиру кога ће испитати мотиве и разлоге особа који путем медија шаљу јавности негативне поруке о раду правосуђа с циљем дестабилизије правосудног система.

Предмет је формиран након што су у посљедње вријеме присутни свакодневни и интензивни притисци на рад Високог судског и тужилачког савјета БиХ и Тужилаштва БиХ, односно правосуђа БиХ у цјелини, а који у одређеној мјери већ почињу ометати редован рад правосуђа.

Из ове правосудне институције наглашавају да се сви предмети морају рјешавати институционално и у складу са законом.