latinica  ћирилица
18/06/2019 |  11:02 ⇒ 15:31 | Аутор: Независне

МУП Српске добија два "Деспота" (ВИДЕО)

Прва два серијска модела оклопног возила "Деспот" ускоро ће бити испоручена Министарству унутрашњих послова Републике Српске.
Промовисан Деспот - Фото: СРНА
Промовисан ДеспотФото: СРНА

Потврдио је ово за Глас Српске генерални директор предузећа Технички ремонт Братунац Славенко Ристић.

Он је истакао да ће та два модела бити представљена на овогодишњем Међународном сајму наоружања и војне опреме "Партнер", који ће бити одржан од 25. до 28. јуна у Београду.

- Одмах након сајма возила ће бити испоручена МУП-у. Прототип возила које смо представили за Дан Републике Српске претрпио је око 50 измјена. Завршили смо сва неопходна тестирања и први серијски модели "Деспота" биће представљени на сајму - рекао је Ристић.

Појаснио је да су одређеним промјенама возило приближили међународним стандардима.

- Фарови возила су постављени ниже у односу на прототип, предњи дио "Деспота" је сужен, додали смо прозоре на задње рампе и отворе за евакуацију - истакао је Ристић и додао да возило има три нивоа заштите и по својим перформансама може парирати оним произведеним широм свијета.

Ристић је истакао да ће на сајму у Београду, који се одржава сваке друге године, представити и своју линију муниције, која је најуноснији сегмент пословања тог предузећа, а посјетиоци ће имати прилику да виде и машине за хуманитарно деминирање.

Он је такође рекао да ће на сајму бити представљен и пиштољ "РС 9".

- Планирали смо до краја године МУП-у Српске испоручити и одређене количине тог пиштоља. Осим тога "РС 9" биће испоручен и нашим клијентима у Африци и Њемачкој - рекао је и додао да Технички ремонт Братунац производи два модела тог пиштоља.