X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
15/06/2019 |  08:54 | Извор: СРНА

Вучић честитао рођендан Си Ђинпингу

Предсједник Србије Александар Вучић честитао је предсједнику Кине Си Ђинпингу рођендан, изразивши подршку настојању Кине да гради праведнији свјетски поредак.
Александар Вучић и Си Ђинпинг (фото:telegraf.rs) -
Александар Вучић и Си Ђинпинг (фото:telegraf.rs)

Уз најбоље жеље, Вучић је пожелио кинеском предсједнику добро здравље и личну срећу, као и много успјеха на одговорној дужности, на добробит пријатељске Кине и свих њених грађана.

Он је додао да ће Србија, вјерујући у идеале равноправности и солидарности, увијек бити подршка настојању Кине да, уз поштовање међународног права и начела једнакости свих земаља, без обзира на њихову величину, друштвено и економско уређење, историјско насљеђе или степен развоја, гради праведнији свјетски поредак.

Вучић је навео да Си Ђинпинг, захваљујући томе, као и свесрдном залагању за мир и стабилност, ужива велико поштовање, не само у Кини, већ и далеко ван њених граница, гдје год се поштују истинско слободарство и независност.

Он је рекао да Србија Си Ђинпингу, као драгом пријатељу, дугује велику захвалност за сталан напредак билатералне сарадње у свим областима, а посебно за интензиван политички дијалог и плодоносну економску сарадњу.

Уз трајну захвалност за искрену подршку Кине територијалном интегритету и суверенитету Србије и досљедном ставу о питањима од суштинског државног и националног интереса, Вучић је потврдио непромјењиву позицију Србије у подршци политици једне Кине.

- Уз велику радост што ћу имати част да Вам поново пожелим добродошлицу у Србији, примите, екселенцијо, срдачне поздраве и изразе мог дубоког уважавања - наводи се у честитки Вучића.

Он је изразио поштовање за пожртвовани рад Си Ђинпионга, са увјерењем да ће Кина, уз мудрост и одважност и његово лидерство наставити да достиже импресивне циљеве и ниже нове успјехе у свим областима, како на унутрашњем, тако и на међународном плану, посебно у овој години када Кина обиљежава 70. годишњицу оснивања.

Вучић је захвалио кинеском предсједнику за срдачно гостопримство, које му је указао током Другог форума за међународну сарадњу "Појас и пут", а посебно за част да буде међу тројицом лидера, који су имали завршну ријеч на том еминентном скупу.

- Ваша иницијатива "Појас и пут" ће, кроз повезивање Кине са земљама на новом Путу свиле, као и њихово међусобно повезивање, учинити да свет буде богатији и зато Вам захваљујем на томе што је Србија део тог највећег развојног пројекта у савременом свету", истакао је Вучић.