latinica  ћирилица
18/05/2019 |  09:45 | Аутор: СРНА

Промјењиво облачно, поподне пљускови

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати промјењиво облачно вријеме са сунчаним интервалима, али се послије подне очекују пљускови.
Вријеме - Фото: РТРС
ВријемеФото: РТРС

Нестабилно вријеме са локалним пљусковима очекује се у другом дијелу дана прво на југозападу, затим на западу, а потом и на сјеверу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће умјерен јужни вјетар који ће поподне бити појачан, а на југу југоисточни умјерене јачине.

Највиша дневна температура ваздуха од 20 до 25 степени Целзијусових, док ће на планинама бити свјежије.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос у већини крајева преовладава сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. Нешто више облачности има на сјеверу и сјеверозападу.

Најсвјежије јутрос је било на Сокоцу гдје је у 8.00 часова измјерено шест степени, а само степен више било је на Хан Пијеску, у Гацку и Калиновику.

У Сребреници, Невесињу, на Иван Седлу, у Шипову и Бугојну било је осам степени, на Чемерну, у Мркоњић Граду, Крупи на Уни, Новом Граду и Рудом девет, у Бањалуци, Приједору, Добоју, Зворнику, Фочи, Рибнику, Српцу, Билећи, на Мраковици, у Бихаћу, Јајцу, Сарајеву, Санском Мосту и Тузли десет, у Бијељини, Брчком, Вишеграду и Ливну 11, у Градачцу 12, у Требињу и Грудама 13, у Мостару 14 и у Неум 17 степени Целзијусових.