latinica  ћирилица
16/05/2019 |  14:44 ⇒ 14:51 | Аутор: СРНА

Тривић-Злобин: Пројектима конкретизовати сарадњу у области просвјете и културе

Сарадња између Републике Српске и Нижњеновгородске области биће конкретизована у наредном периоду низом пројеката у области образовања и културе, договорили су данас министар просвјете и културе Српске Наталија Тривић и министар образовања, науке и омладине ове руске области Сергеј Васиљевич Злобин.
Састанак Тривић-Злобин - Фото: РТРС
Састанак Тривић-ЗлобинФото: РТРС

- Опредијељени смо за унапређење сарадње, прије свега, размјеном стручних искустава и добре праксе у образовању, као и размјеном ученика средњих школа - рекла је Тривићева.

Тривићева је изразила увјерење да ће бити ојачана културна размјена Републике Српске и Нижњеновгородске области, саопштено је из Министарства просвјете и културе Српске.

Злобин је изразио посебно интересовање за сарадњу у области средњег образовања, у коју би првенствено биле укључене гимназије у Републици Српској, те указао на важност обуке предавача и могућност сарадње на овом пројекту.

Договорена сарадња са Нижњим Новгородом заснована је на Споразуму о економској, културној, научној и туристичкој сарадњи, који је 2018. године потписала Влада Републике Српске, наводи се у саопштењу.