latinica  ћирилица
16/05/2019 |  11:35 ⇒ 11:40 | Аутор: СРНА

Х.Пијесак: За Соколски дом издвојено 274.000 КМ, рок за завршетак 7. јун

Соколски дом на Хан Пијеску биће до 7. јуна реконструисан, за шта су Влада и предсједница Републике Српске издвојили 274.000 КМ, а биће назван дворана "Србија", рекао је Срни начелник општине Владо Остојић.
Хан Пијесак - Соколски дом  (Фото:hanpijesak.org) -
Хан Пијесак - Соколски дом (Фото:hanpijesak.org)

Он је навео да је, осим овог пројекта, завршена замјена спољашње столарије на спортској дворани и постављене мреже на прозорима, што је финансирао предсједник Републике Српске са 27.000 КМ, те набављена опрема за спортску дворану и машина за чишћење пода.

Остојић је истакао и да је Влада Српске издвојила 126.000 КМ за реконструкцију Дома културе.

Он је нагласио и да је ријешено питање стамбеног збрињавања седмочлане породице борца прве категорије Мирка Мировића којима је додијељен стан од 69 метара квадратних, а постављена је и биста Милану Илићу Чичи Шумадијском испред основне школе, која је украдена прије 30 година.

Остојић је навео и да је набављено ново санитетско возило за Дом здравља, као и опрема коју је финансирао предсједник Републике Српске са 23.000 КМ, хематолошки бројач, ЕКГ апарат, лаборатотијска центрифуга, инхалатор, а промијењена су и 34 прозора фасадне столарије.

Према његовим ријечима, Стратегија развоја општине Хан Пијесак обухвата период од 2018. до 2027. године, а урађена је у оквиру пројекта интегрисаног локалног развоја коју је подржао Развојни програм УН /УНДП/.

Остојић је рекао да је општина поставила видео-надзор у центру града, а у оквиру пројекта за управљање амбалажним отпадом, који је суфинансирао Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, набављен је камион за одвоз отпада.

Он је навео и да су у граду набављена 22 нова контејнера, док су стари постављени у приградским насељима у којим се наплаћује комунална накнада.

Урађени су и пројекти за реконструкцију гимназије, за изградњу планинарског дома, за објекат продаје романијског скорупа-кајмака који је брендиран, а урађен је и пројекат реконструкције објекта старе дирекције за потребе Народне библиотеке "Бранко Чучак".