latinica  ћирилица
20/03/2019 |  11:10 ⇒ 11:10 | Аутор: РТРС

Макарска: Изрешетана кућа бившег словеначког голмана

Кућа некадашњег словеначког голмана Дина Лалића у Макарској изрешетана је, пошто се на њу пуцало из полуаутоматске пушке две ноћи заредом, пише Слободна Далмација.

Изрешетана кућа у власништву је 44-годишњег Дина Лалича и његова оца, некадашњег голмана словеначких фудбалских клубова Триглав, Рудар и Приморје као и младе словеначке репрезентације.

На кућу је пуцано двије ноћи заредом 11. на 12., као и 12. на 13. март, а мецима су пробијена стакла прозора, жалузине, намјештај унутар куће.

Како каже неименовани очевидац за Слободну Далмацију, прву ноћ испаљно шест до седам хитаца, а другу око 12 до 13 метака.

- Пуцали су из шуме удаљене ни пет метара од куће одакле је полиција покупила чауре 'чешљала' терен - додаје свједок.

Лалић је широј јавности познат од прије девет година због учешћа у афери "Офсајд", акцији полиције и УСКОК-а који су истражили намјештање резултата утакмица и илегалне зараде на кладионицама, а у склопу које су оптужени фудбалери и спортски радници клубова Кроација Сесвета, Вартекса и Међимурја.

Ријеч је била о оптужбама за намјештање осам прволигашких утакмица и четири покушаја намјештања, као и за примање мита.

У акцији је полиција у сурадњи с њемачким колегама ухитила 22 осумњиченика, међу којима и Лалића који је ланац организирао с бившим тренером из Динамове омладинске школе Винком Шаком те играчем словенских клубова Адмиром Суљићем, а они су у нагодби пристали на годину и по дана затвора.

Држави су вратили и око милион евра које су зарадили кладећи се на намјештене утакмице.

Извор: РТС/Слободна Далмација