latinica  ћирилица
19/03/2019 |  08:43 ⇒ 10:25 | Аутор: Независне

Београђанин на мотору убијен у јужној Африци

Југослав С. (51) из Београда убијен је у суботу Јоханесбургу у Јужној Африци.
Јоханесбург (Фото:Facebook/Suburban Control Centre) -
Јоханесбург (Фото:Facebook/Suburban Control Centre)

Како преносе тамошњи медији, мотиви ове сачекуше и још нису познати. Двојица нападача су осумњичена да су излетјела из аутомобила и изрешетала жртву која је у том тренутку управљала мотором, незванично сазнају Новости.

Убиство се догодило у Рудепурту, дијелу Јоханесбурга. Према ријечима свједока, из аутомобила су изашла двојица мушкараца обучена у црно, са рукавицама и наочарима.

- Чуо сам шест хитаца. Један човјек је пуцао у другог, када се овај срушио. Потом је нападач сјео у кола, а из њих је изашао други, који је наставио да решета особу на земљи - испричао је очевидац, али није желио да открива идентитет плашећи се одмазде.

На улици је у том тренутку било више људи, а један пролазник је наводно сликао аутомобил којим су се убице одвезле.

Екипа Хитне помоћи је стигла послије десетак минута, али Југославу С. није било спаса.

Из полиције наводе да још нико није ухапшен због убиства и да мотив није познат.

Медији подсјећају да је једно од посљедњих убистава у Јоханесбургу била ликвидација Ђорђа Михаљевића. Он је рођен у Херцег Новом, али је имао и пасош Србије. Спекулише се да је био власник компаније за трговину златом и дијамантима у Јужноафричкој Републици.

У априлу 2018. ликвидиран је Милан Ђуричић, саучесник у убиству Жељка Ражнатовића Аркана, а у јулу исте године је у Јоханесбургу усмрћен Дарко Кулић, који је за вријеме рата у Хрватској био припадник Српске гарде под командом Ђорђа Божовића Гишке.