latinica  ћирилица
18/03/2019 |  14:42 ⇒ 14:42 | Аутор: СРНА

Вучић категоричан: Нећемо дозволити насиље

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да се дијалог води у парламенту, а не на улици и да су то европске норме и вриједности.
Александар Вучић (Фото:Dimitrije Goll) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Вучић (Фото:Dimitrije Goll)Фото: ТАНЈУГ

Вучић је, поводом изјаве портпарола ЕУ Маје Коцијанчич да протести треба да буду мирни и у оквиру закона као што су били прије протеклог викенда, истакао да сам то тврди и да су то европске норме.

- Па, то сам и ја рекао, нисте ми вјеровали да су то европске норме. Рекао сам: "Можете да шетате колико хоћете, све је у реду, али насиље не може!". То је све што имам да кажем - рекао је Вучић.

Он је указао да су они, који нису дио парламента натјерали оне који јесу да изађу и да нешто силом покушају, јер, како је нагласио, другачије немају прилику за политичку промоцију.

- Једино је важно да не буде насиља. Сви који га почине одговараће - нагласио је Вучић.

На питање да ли у јучерашњим догађајима има елемената кривичног дјела, Вучић је рекао да је то питање за тужилаштво и да тиме неће да се бави.

- Њихово понашање говори о осионости, кукавичлуку и бахатости – када нападате оног за кога знате да из различитих разлога неће смјети да вам одговори и да га још понижавате - навео је Вучић.

Нагласио је да се на власт долази изборима, демократским путем и процесима а да уношење тестере у РТС не значи и да је освојена народна воља.

Вучић је навео да је тек јуче видио колико је велика подршка грађана, и колико они не подржавају насиље.

- Ми насиље да дозволимо - нећемо - поновио је предсједник Србије.