latinica  ћирилица
18/03/2019 |  12:38 ⇒ 17:36 | Аутор: РТРС

Данас у Сарајеву о формирању Савјета министара

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће данас у Сарајеву бити одржан састанак о формирању Савјета министара.

- Мислим да имамо финалну изјаву о принципима везаним за формирање власти. Желим да нагласим да се на нивоу БиХ не прави никаква коалиција већ да смо окупљени у складу са Уставом и законима и да се надам да ћемо успјети данас да финализујемо све то - рекао је он.

Додик, који је и предсједник СНСД-а, рекао је да је за ову партију текст те изјаве прихватљив и да очекује да се партнери с тим сагласе.

- У том погледу, могуће је да већ у наредна два или три дана одржимо сједницу Предсједништва и предложимо предједавајућег Савјета министара - истакао је он и додао да било пожељно да Савјет министара буде формиран до доласка комесара сусједску полкитику и проширење ЕУ Јоханеса Хана крајем мјесеца у Сарајево.

Додик је рекао да европски званичници очекује што скорије формирање Савјета министара, те да је на састанку у Бриселу речено да ће тај процес бити завршен током марта.

- На састанку чланова Предсједништва БиХ са европским званичницима у Бриселу речено је да су три питања за ЕУ важна -питање роминга, сертификовања високошколских установа и формирање Савјета министара. Прва два питања смо завршили, остаје још формирање Савјета министара - истакао је Додик.