latinica  ћирилица
22/12/2018 |  15:26 ⇒ 15:28 | Аутор: СРНА

Брнабићева помаже акцију "С љубављу храбрим срцима" са 250.000 евра

Премијер Србије Ана Брнабић сутра ће у Бањалуци учествовати на донаторској вечери у оквиру хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима" након што је Влада Србије донијела закључак да Републици Српској донира 250.000 евра за набавку уређаја за роботски асистирану рехабилитацију дјеце са поремећајима кретања.
Ана Брнабић - Фото: ТАНЈУГ
Ана БрнабићФото: ТАНЈУГ

На донаторској вечери учествоваће и министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, најављено је из Владе Србије.

Бранабићева и министри из Србије ће заједно са предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић, министрима у Влади Српске, разговарати на донаторској вечери са грађанима који буду дали свој допринос позивањем хуманитарног телефонског броја.

Донаторско вече почиње у 17.00 часова у Банском двору.

Премијер Србије учествује другу годину заредом на донаторској вечери "С љубављу храбрим срцима", чији је високи покровитељ предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

Влада Србије и прошле године је донирала идентичну суму као и ове године. Тада прикупљена средства намијењена су за Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, чија је сврха да омогући лијечење обољелој дјеци из Републике Српске и БиХ, која за то немају услове у домаћим здравственим установама.

Донаторско вече "С љубављу храбрим срцима" одржава се од 2010. године с циљем помоћи дјеци са разним обољењима и потешкоћама у развоју.