latinica  ћирилица
23/09/2018 |  14:04 ⇒ 14:15 | Аутор: РТРС

Спавајте младићи- на данашњи дан напустили су нас Горан и Саша

На данашњи дан прије 23 године погинули су радници Радио-телевизије Републике Српске Саша Колевски и Горан Пејчиновић, на чији је аутомобил, док су били на радном задатку на Озрену, муслиманска страна отворила ватру.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Екипа РТРС-а урадила је 2017. године документарни филм "Спавајте младићи", причу о Саши Колевском, Горану Пејчиновићу, Младену Обрадовићу, Љуби Керкезу и Драгану Клачару, радницима РТРС-а страдалим у току рата на радним задацима, али и свим нашим колегама из других српских медијских кућа који су, борећи се за истину, дали живот за отаџбину.

Такође, ово је филм о припадницима "седме силе" који су погинули током рата и умрли послије рата, онима који су рањени у тијело и душу и који годинама носе тешке ране у свом срцу. Посвећен је свима који су учествовали у великом подвигу стварања Републике Српске.

 

Радници РТРС-а покренули су 2010. године иницијативу да овај дан на подручју цијеле БиХ буде проглашен даном заштите новинара у Републици Српској и БиХ, као знак сјећања на страдале новинаре, са жељом да више нигдје не дође до ратних дејстава нити страдања новинара.