latinica  ћирилица
12/09/2018 |  17:28 ⇒ 17:52 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Јавност да не насједа на медијске подвале опозиције

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић апеловао је на јавност у Републици Српској да не насједају на "медијске подвале и манипулације које креирају из опозиционог табора са намјером да створе потпуно нестварну слику и представу о томе да опозиција има било какве шансе на предстојећим изборима".
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

"Потпуно одговорно тврдим да ће СНСД, као и СНСД-ови појединачни кандидати за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ уз подршку наших коалиционих кандидата бити убједљиви и апослутни побједници предстојећих избора, те да ћемо заједно са нашим коалиционим партнерима имати комотну већину да у најбржем могућем року формирамо Владу Републике Српске и очувамо стабилност и функционланост институција Српске", истакао је Ковачевић у изјави за Срну.

Он је нагласио да је то евидентно свакоме ко посљедњих дана прати предизборни митинг и скупове како СНСД-а и њихових коалиционих партнера, тако и странака опозиције.

"На појединачним скуповима, значи на скуповима СНСД-а, као и скуповима наших коалиционих партнера може се видјети да има десет пута више људи него на заједничким скуповима свих опозиционих странака заједно. На њихове скупове долази једва неколико стотина људи, док на наше скупове у свим градовима Републике Српске долази десетине хиљада људи и то јасно показује за кога су грађани Републике Српске опредијељени и коме ће дати своје повјерење на изборима 7. октобра", нагласио је Ковачевић.

Он је рекао да је опозициони табор објавио истраживање које је наводно радила агенција "Демостат" из Србије.

"То је агенција која је искључиво позната по промашајима у својим процјенама. Подсјетићу јавност да су они за предсједничке изборе у Србији 2017. године, када је побиједио Александар Вучић, предвидјели у свом истраживању објављеном неколико дана пред саме изборе да ће кандидат Саша Јанковић освојити неких 10, 11 одсто гласова, а он је освојио 17 одсто, затим да ће кандидат Прелетачевић Бели освојити само три одсто, а он је освојио скоро 10 одсто гласова бирача, па затим да ће Вук Јеремић, односно Војислав Шешељ освојити девет, односо осам одсто, а они су освојили само пет, односно четири одсто - дакле дупло мање", подсјетио је Ковачевић.

Он је оцијенио да је "евидентно да је ријеч о агенцији која не да маши, него маши у стотинама хиљада гласова".

"Вјерујем да ће се на тај начин мјерити и разлика између Жељке Цвијановић и Милорада Додик у односу на опозиционе кандидате и то наравно у корист Републике Српске, односно Милорада Додика и Жељке Цвијановић", закључио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.