latinica  ћирилица
30/03/2018 |  14:14 ⇒ 14:18 | Аутор: РТРС

Војин Павловић кандидат за предсједника Републике Српске

Предсједник удружења грађана "Источна алтернатива" Војин Павловић најавио је данас своју кандидатуру за предсједника Републике Српске и кампању против кретања БиХ ка НАТО и против странака и политичара у Српској који је подржавају.Он је додао да је Бијељина изабрана за почетак кампање "Источне алтернативе" као најјаче упориште Савеза за промјене у Републици Српској.
Војин Павловић - Фото: РТРС
Војин ПавловићФото: РТРС

- Бошњаци, међународна заједница и сви који не воле Републику Српску искористиће изборну кампању за силовит притисак и нападе на актуелну власт, с циљем рушења Српске, а ми ћемо у патриотском блоку зауставити те нападе у којима, нажалост, учествује и Савез за промјене, рекао је Павловић на конференцији за медије у Бијељини.

Он је представио и плакат који указује на опасност од оних који служе НАТО-у у Србији и Републици Српској, на којем су из Српске политичари СДС-а Драган Мектић, Александра Пандуревић и Вукота Говедарица, те Младен Иванић из ПДП-а.

- Не критикује Савез за промјене ЕУ, НАТО, ни Федерацију БиХ, само Републику Српску, а ми у патриотском блоку морамо зауставити нападе Бошњака и издају српских политичара која је видна и задире у основе Републике Српске.

Према његовим ријечима, НЕ за НАТО у Српској и БиХ, уз подршку Русији и пријатељима Републике Српске у свијету, то је политика и пут којим треба да иде српски народ, због чега ће овај патриотски блок дати изборну подршку Милораду Додику за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске.

Павловић је поручио и да се војна вјежба НАТО-а на Мањачи не смије одржати, уз оцјену да Иванић о томе није изнио јасан став и поруку Додику да ће, ако треба, такву вјежбу спријечити 200.000 српских патриота.

- Посљедице НАТО агресије народ Србије и Републике Српске трпиће наредних 100 година и политика подршке Савеза за промјене за кретање ка НАТО-у мора да буде заустављена под жестоким притиском народа, закључио је Павловић.