latinica  ћирилица
16/03/2018 |  08:24 ⇒ 14:58 | Аутор: РТРС

У недјељу избори у Русији, данас гласање у Бањалуци

Предсједнички избори у Русији биће одржани у недјељу, а руски држављани моћи ће гласати и у Бањалуци и Сарајеву.

Гласачко мјесто биће отворено у Амбасади Русије у Сарајеву од осам до 20 часова. Осим тога, данас, 16. марта биће одржано пријевремено гласање у Бањалуци углавном за руске суграђане ту који живе и раде.

Гласачко мјесто у Бањалуци је од 10 до 17 часова у Улици краља Алфонса XIII, број 37, у сједишту компаније Оптима група.

Амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов рекао је да је у БиХ релативно мало руских држављана, али да су предузели посебне мјере да би и они имали могућност учествовања на изборима за предсједника Русије.

– Урадили смо све што је било потребно да информишемо наше сународнике у БиХ о предстојећем гласању. Рачунамо да ће наши сународници стићи на гласачка мјеста. Још један пут их позивам да дођу и гласају – рекао је Иванцов.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је увјерење да ће актуелни руски предсједник Владимир Путин убједљиво побиједити на предстојећим предсједничким изборима у Русији.

 Додик је рекао да Путин пружа велику подршку Србима, али и да ужива огромно повјерње у Русији.

"Усудио бих се да кажем да је Путин неприкосновени лидер слободног свијета, онај који увијек жели да поштује друге и другима ништа не намеће", истакао је Додик.

Коментаришући анкету коју је недавно објавила београдска Политика, према којој Срби од свих свјетских државника највише вјерују Путину, Додик је нагласио да би проценат повјерења у руског предсједника и у Републици Српској био једнак или већи.