latinica  ћирилица
10/10/2017 |  10:38 ⇒ 13:07 | Аутор: РТРС

Приједор: Прва лапароскопска операција дебелог цријева (ВИДЕО)

У Општој болници др Младен Стојановић у Приједору, по први пут тим хирурга предвођен професором Здравком Марићем из Бањалуке, урадио је лапароскопску операцију дебелог цријева.
Болница Приједор - Фото: РТРС
Болница ПриједорФото: РТРС

Операција која је урађена ласером и посебним инструментима без реза на тијелу прошла је успјешно, а пацијент је након шест дана болничког лијечења отпуштен кући.

Драган Карановић боловао је од карцинома дебелог цријева. Задовољан урађеном лапароскопском операцијом, али и чињеницом да је први пацијент који је прошао овај захват.

Тим хирурга приједорске болнице предвођен професором Здравком Марићем три године ради на побољшању и проширењу услуга. Лапароскопске операције су безболне и доносе бројне добити за пацијенте.

У болници Приједор лапароскопске операције у абдоминалној хирургији изводе се посљедњих 12 година, а успјешне операције ласером су доказ да приједорски хирурзи корачају крупним корацима, став је менаџмента.

Осим абдоминалне хирургије у овој болници одређене лапароскопске захвате раде и гинеколози. Захваљујући добром тиму хирурга, планови управе болнице усмјерени су ка развоју абдоминалне хирургије, а односе се на реализацију различитих хируршких захвата у овој области.