latinica  ћирилица
07/07/2017 |  16:36 ⇒ 19:13 | Аутор: РТРС

Бања Дворови: Рекордан број туриста у протеклих десет година (ВИДЕО)

Запослени у Јавној установи Бања Дворови улажу максималне напоре да се у актуелној туристичкој сезони искористе сви потенцијали како би се финансијски стабилизовали. Здравствене и туристичке услуге бање и комплекса базена током претходног мјесеца користио је рекордан број туриста у протеклих десет година. Томе је сигурно допринијело лијепо вријеме, али и повољне цијене за бањско лијечење.
Бања Дворови - пословање - Фото: РТРС
Бања Дворови - пословањеФото: РТРС

 Пацијенти презадовољни смјештајем у хотелу "Свети Стефан" гдје осим медицинског третмана користе и базен са термоминералном водом.

Анкетирани посјетиоци рекли су да су задовољни услугама овог здравствено-туристичког комплекса.

Капацитет хотела од 100 лежајева је попуњен, смјене су уговорене до краја сезоне.

Свето Лопандић, шеф маркетинга у Бањи Дворови рекао је да они пружају и услуге борачкој популацији који традиционално долазе у организацији Владе Српске.

Потенцијал Бање Дворови, нажалост, тек је дјелимично искоришћен, а предности су вишеструке, кажу Семберци.

Приступачне цијене и повећање квалитета услуга у бањи и на базенима, дали су резултате већ у првом мјесецу овогодишње туристичке сезоне.

Без озбиљних финансијских улагања у постојећу инфраструктуру, Бања Дворови тешко ће се изборити са конкуренцијом у окружењу, упрскос максималном труду запослених и потенцијалу којим располаже. А до 90-тих година прошлог вијека само у једном домаћинству у приватном смјештају дневно је било 50 туриста.

Опширније погледајте у прилогу.