latinica  ћирилица
03/04/2017 |  10:31 | Аутор: РТРС

"Маша и медвјед" популарнији и од Путина

Руски предсједник Владимир Путин није најпопуларнија личност из Русије, већ су то Маша и Медвјед, ликови из истоименог цртаног филма, који обара све рекорде на "Јутјубу" међу малишанима на свим странама свијета.
Маша и Медо - Фото: РТС
Маша и МедоФото: РТС

Овај цртани филм, који је направљен према мотивима руских народних бајки, почео је да биљежи успјех 2009. године, пише париски "Либерасион". Данас серијал може да се похвали рекордном популарношћу и изван граница Русије.

Малена дјевојчица-неваљалица и њен пријатељ медвјед-гунђало са добрим срцем, постигли су велики успјех.

Цртани филм "Маша и Медвјед", настао у малом студију у Москви, преведен је на 25 језика и приказује се у стотину земаља.

Почетком године неуморни двојац стигао је и у француске биоскопе.

"Седамнаеста епизода цртаног филма, која је имала двије милијарде прегледа на `Јутјубу`, постала је пети најгледанији видео у историји сајта", наводи "Либерасион".

Нове епизоде цртаног филма настају у студију "Анимакорд" у Москви. Оба лика су резултат спајања познатих руских бајки и маште совјетског аниматора Олега Кузовкова.

Да би освојили Европу, студио је морао да привуче маркетинг менаџере. Прво је требало придобити жирије међународних фестивала анимираних филмова.

Циљ је био да се створи публика, свијет "Маше и Медвједа". Направљени су спиноф, пјесме, караоке, наљепнице... Тако је рођен бренд.

Тада продукцију студија почињу да примјећују међународне телевизије, прије свега француске. "Франс телевижн" и "Канал плус" постају њени стални емитери.

Овај цртани филм, такође, има успјех на интернету, гдје су нове епизоде доступне бесплатно, преноси "Спутњик".

Извор: СРНА