latinica  ћирилица
06/02/2017 |  16:10 ⇒ 17:29 | Аутор: РТРС

Служба хитне помоћи у Приједору добила нова возила (ВИДЕО)

Служба хитне медицинске помоћи Дома здравља у Приједору богатија је за два нова санитетска возила. Набавком нових возила значајно је унапријеђен рад приједорске Службе хитне медицинске помоћи.
Хитна помоћ - Фото: РТРС
Хитна помоћФото: РТРС

Два нова возила, прије свега, намијењена су за транспорт пацијената до удаљенијих медицинских установа.

У Служби хитне медицинске помоћи приједорског Дома здравља мјесечно помоћ затражи око 1.400 пацијената.

Медицинско особље стиже у све дијелове града. Приједорчани подржавају набавку нових санитетских возила, јер кажу, ово је једна од најважнијих служби. 

Нова возила савремено су опремљена. Безбједност транспорта пацијената је на првом мјесту. 

"Безбједност је на нивоу и самим тим када идете новим аутом, психички и медицинско особље и ја смо много спремнији а да знамо да идемо са безбједним аутом", говори Младенко Ковачевић, возач у Служби хитне медицинске помоћи Дома здравља Приједор.

Посљедње двије године значајно се улагало у рад ове службе. Обновљене су просторије Хитне помоћи, али и опрема.

Два стара санитетска возила су у исправном стању и користе се за транспорт пацијената на локалном нивоу, за разлику од нових возила.

"Та два нова возила се тренутно користе за даља путовања пацијената, односно транспорт пацијената као што су Београд, Трепча и друге дестинације. Имамо дежурну екипу која може да се активира у сваком тренутку ако нам потребе то захтијевају, тако да можемо имати додатни тим", рекао је Срђан Пјевач, дежурни љекар у Служби хитне медицинске помоћи Дома здравља Приједор.

На позив грађана у мобилном тиму приједорске Хитне помоћи већ двије године уз медицинског техничара и возача, на интервенције обавезно иде и љекар.