latinica  ћирилица
07/10/2016 |  12:55 ⇒ 16:49 | Аутор: РТРС

СИПА: Не можемо потврдити наводе Тужилаштва у вези с причом италијанског новинара

Вахидин Шахинпашић, в.д. шефа Одсјека у Криминалистичко-истражном одјелу при Агенцији за истрагу и заштиту рекао је да не може потврдити изјаву из Тужилаштва БиХ да је цијела прича око талијанског новинара намјештена.
СИПА - Фото: РТРС
СИПАФото: РТРС

Истакао је да СИПА још проводи истрагу. Шахинпашић је потврдио да се талијански новинар налази на листи као особа која је починила кривично дјело, те да се води истрага против укупно пет лица.

Два лица из Сарајева предата су јуче Тужилаштву БиХ и пуштена су кући, док се два лица из Херцеговине још налазе у просторијама Сипе и неће бити предати Тужилаштву.

"Стално смо у контакту са талијанском амбасадом. Пронађен је и дио оружја а идуће седмице ће бити све ријешено", навео је Шахинпашић.

Ова четири лица која су испитивана и која су под истрагом позната су полицији због трговине дрога али нису познати као трговци оружја.

Из Тужилаштва БиХ данас је саопштено да прича италијанског новинара о куповини илегалног оружја у БиХ није истинита, те да је особама које се појављују на снимку плаћено  да глуме у фингираној сцени.

Извор: Агенције