latinica  ћирилица
15/08/2016 |  13:44 ⇒ 13:57 | Аутор: РТРС

"Тројка из блока" вечерас у Козарској Дубици (ВИДЕО)

Спортско хуманитарни пројекта „Тројка из блока“ у својој 5. сезони стиже у Козарску Дубицу. Вечерас са почетком у 19 часова на кошаркашком терену Спортског рекреативног центра „Козарска Дубица“, мјештани ће имати прилику шутирати тројке за помоћ социјално угроженим категоријама становништва са четворо и више дјеце.
Козарска Дубица - "Тројка из блока" - Фото: РТРС
Козарска Дубица - "Тројка из блока"Фото: РТРС

Ову акцију подржала је општина Козарска Дубица, а медијски покровитељ је Радио телевизија Републике Српске. 

"Тројка из блока" је идејни спортско – хуманитарни пројекат Хуманитарне организације Срби за Србе помоћу које се кроз турнире у брзом шутирању тројки прикупљају средства намјењена за помоћ социјално угроженим породицама које живце на подручју Србије и региона.

"Што се тиче самог турнира, улаз је бесплатан али ко хоће да учествује у турниру да шутира тројке уплата је 5 марака. На спортском центру у Козарској Дубици сви грађани су позвани из околних градова из цијеле државе. Једноставно дођу, уплате пет марака, неко хоће да шута неко не углавном урадићемо нешто добро ове године и то је најважније", изјавио је организатор акције Адил Есимовић.

Пројекат је настао 2012. године и за сада постигао веома запажене резултате широм Србије и Републике Српске. За прве четири године постојања, „Тројку из блока“ подржао је велики број јавних личности из свијета спорта, музике и културе.

"Ја овом приликом желим да позовем све грађане и људе који буду у Козарској Дубици да нас подрже у томе. Општина Козарска Дубица је подржала ту манифестацију да угроженој породици или више њих помогне са тим новчаним средствима, надамо се да ћемо скупити новца да помогнемо некоме коме је то стварно потребно", изјавио је Драган Јаћимовић, замјеник начелника општине Козарска Дубица.

Манифетсација почиње вечерас у 19 часова а сав приход, намијењен је за помоћ социјално угроженим категоријама становништва у Републици Српској, које имају четворо и више дјеце.