latinica  ћирилица
30/05/2016 |  07:40 ⇒ 12:18 | Аутор: СРНА

Почео 17. "Театар фест Добој"

Добојски "Театар фест" иде у корак са стратешким усмјерењем развоја културе у Српској, а то је њена децентрализација, како би умјетност и културни живот били што доступнији свим грађанима, рекла је помоћник министра за културу и образовање Милица Котур, отварајући синоћ 17. "Театар фест Добој 2016".
"Театар фест" у Добоју - Фото: РТРС
"Театар фест" у ДобојуФото: РТРС

Котурова је изразила наду да ће фестивалске вечери оправдати очекивања грађана, која само театар може пружити.

Београдски глумац Војин Ћетковић поздравио је током уводне бесједе публику, за коју је истакао да није поклекла времену површне заводљивости, те обавезала глумце да подрже оне који хоће више боље и креативније.

У добојском Центру за културу и образовање првог дана Фестивала изведена је представа "Ноћ богова", у извођењу београдског Звездара театра.

Данас, другог такмичарског дана, публици ће се представити Народно позориште Тузла представом "Будала на вечери", а у уторак, 31. маја, глумци Шабачког позоришта извешће представу "Кидај из моје кухиње".

Четвртог такмичарског дана, у сриједу, 1. јуна, наступиће Град позориште Градишка са представом "Кумови", а дан послије глумци бањалучког Народног позоришта извешће представу "Синови умиру први".

Посљедњег дана Фестивала, у петак, 3. јуна, глумци Градског позоришта "Јазавац" из Бањалуке ће у ревијалном програму извести представу "Цело тело ту ме боли".

Представе ће пратити стручни жири који чине Владо Керошевић, Јованка Стојчиновић Николић и Гордана Васић.

Пратећи програм овогодишњег Театра је изложба експоната из фундуса Ликовне галерије "96" из Приједора.