latinica  ћирилица
01/12/2015 |  16:33 ⇒ 02/12/2015 | 08:48 | Аутор: РТРС

РТРС најгледанији у Републици Српској (ФОТО и ВИДЕО)

Радио-телевизија Републике Српске и даље је најгледанија у Српској. То потврђују подаци агенције Нилсен за новембар.
Комплет - Фото: РТРС
КомплетФото: РТРС

И током прошлог мјесеца, наш Дневник 2 био је најгледанија емисија у Републици Српској. Одмах иза Дневника су и остале дневне и седмичне информативне емисије. 

Квалитет је опет пронашао пут до гледалаца. Рачуница је јасна. Били смо најгледанија телевизија у Републици Српској. Агенција Нилсен израчунала је да је удио наше медијске куће у гледаности био 18,36.

Свих једанаест мјесеци ове године наш програм најгледанији је са удјелом у гледаности од 16,66. Исто је и са нашим Дневником 2 најгледанијим садржајем у Српској.

Најактуелније информације из земље и свијета, током новембра, гледали сте у нашем Дневнику од 19 часова и 30 минута. Да сте вјеровали најновијим и најважнијим вијестима које су доносили наши искусни новинари-репортери потврђују подаци – о рејтингу и удјелу у гледаности. Одмах након Дневника 2 били сте уз наше Дневнике плус у којима смо са саговорницима разговарали о актуелним темама.

И у претходних 30 дана будили сте се уз Јутарњи програм наше телевизије. Удио у гледаности достигао је 31,52, што значи да је сваки трећи гледалац дан почињао уз наш програм.

Редакција информативног програма и овај мјесец припремила је најгледаније емисије. На листи седмичних прву позицију држи политички магазин "Печат", а затим слиједи Интервју са предсједником и премијерком Српске. Гледали сте Специјал, Протокол, Српску данас.

Гледаношћу су се издвојили и други садржаји – репортаже, интервјуи, документарни филмови.

Љубитељи спорта изабрали су преносе најважнијих утакмица на нашем програму. Посебно се издвајају актуелности са фудбалских терена, али за њима не заостају ни преноси регионалне кошаркашке АБА лиге.

И за крај, податак, да се Радио-телевизија Републике Српске, први пут у посљедњих неколико година, позиционирала међу пет најгледанијих телевизија у Босни и Херцеговини.