latinica  ћирилица
САБОРНИК | 09/07/2013 | 14:44

“ТЕСЛИН ЧУДЕСНИ СВИЈЕТ ЕЛЕКТРИЦИТЕТА” У ЊУЈОРКУ

Изложба "Теслин чудесни свијет електрицитета" биће отворена сутра у Њујорку у музеју "Hall of Science", саопштено је из београдског Музеја Николе Тесле.

Послије више од 100 изложбених поставки, одржаних у посљедњих неколико година у више од 20 земаља на четири континента, изложба "Теслин чудесни свијет електрицитета" први пут гостује у Њујорку, граду у којем је овај велики српски научник, инжињер и проналазач провео готово шест пуних деценија и остварио сва своја генијална открића и изуме који су промијенили технолошку слику XX вијека.
На овој изложби, која се одржава поводом обиљежавања великог меморијалног јубилеја, 70. годишњице од Теслине смрти, биће приказани најзначајнији детаљи из живота генијалног српско-америчког научника.
Посјетиоци ће моћи да виде бројне интерактивне моделе његових најважнијих изума који представљају основу друге индустријске револуције, као и низ проналазака којима је начинио пионирске кораке у домену радија, високофреквентних струја, даљинског управљања и бежичних комуникација, без којих се наша свакодневица на почетку 21. вијека не може замислити.  Изложба "Теслин чудесни свијет електрицитета" трајаће до 20. октобра.