latinica  ћирилица

ТРЕБИЊЕ МАНАСТИР ТВРДОШ

Око 300 врста украсног биља, из свих дијелова свијета, права су мала ботаничка башта.

Манастир Тврдош, својим архитектонским цјелинама манастирског комплекса , са цркпосљедњих двадесетак година рађено на грађевинској обнови манастира, истовремено су уређиване и украсне вом посвећеном Успењу Пресвете Богородице, кулама, конацима , винским подрумима, као и хортикултурним амбијенталним уређењем , представља оригиналну и складну цјелину. Како је у леје, маслињаци, виногради и мали паркови са садницама донесеним са свих континената.

Украсно биље захтијева редовну његу, што значи доста посла за братство манастрира, али и за вјернике који радо помажу у уређењу манастира и околине.

Блага клима Требиња и околине одговара и биљкама топлијих крајева , које су овдје пронашле своје ново станиште. У манастирским маслиницима има више од 500 садница маслина, а овдје можете наћи готово све врсте четинара, палми , жбунове ловора, стабло еукалиптуса, разне врсте воћака. Чланови манастирског братства и даље сакупљају саднице са разних меридијана, креирајући у Тврдошу праву малу ботаничку башту .

ТРЕБИЊЕ, МАНАСТИР ТВРДОШ